Etusivu Ytimessä Tutkintokoulutus virkistää aluekehitystä

Tutkintokoulutus virkistää aluekehitystä

17.3.2016 0 kommenttia
Yksi korkeakoulun päätuotteista – tutkintoon johtava koulutus – rikastuttaa alueiden elinkeinoelämää ja antaa uutta virtaa niin opiskelijoille kuin työyhteisöihinkin.

 

Maakuntakorkeakouluverkostossa on meneillään kaksi liiketalouden monimuotokoulutusta, Ikaalisissa ja Mänttä-Vilppulassa, ja syksyllä alkaa vastaavanlainen Virroilla. Luoteis-Pirkanmaalla ja Sastamalassa alkoi tammikuussa insinöörikoulutus. Kaikkiin koulutuksiin on ollut ilahduttavan paljon hakijoita – moninkertainen määrä aloituspaikkoihin nähden.

Ilo opiskella – motivaatio kohdillaan!

Ikaalisissa on päästy puoleen väliin liiketalouden tradenomitutkinnossa. Monimuoto-opiskelu onnistuu mainiosti työn ohessa. Motivoitunut yli 30 hengen ryhmä suorittaa korkeakoulututkinnon ja saa samalla hienoja kokemuksia, verkostoja ja tarpeellisen työkalupakin.

TAMKin asiantuntijat ovat rakentaneet koulutusohjelmaa innolla, ja koulutus pohjautuu vahvasti alueelta tulleisiin tarpeisiin. Kohderyhmää on kuunneltu tarkalla korvalla, ja muun muassa palvelumyyntiä ja verkkoanalytiikkaa on sisällytetty ohjelmaan. Valmistuttuaan tradenomit ovat liiketoiminnan monipuolisia osaajia ja tuntevat erityisesti pk-yritysten toimintaympäristön ja työtehtävät.

Alla kahden opiskelijan kokemuksia.

Tradenomiopiskelijat marjatta Kouvo (vas.) ja Saara lehdonmäki ovat erittäin tyytyväisiä opintoihin.

Tradenomiopiskelijat marjatta Kouvo (vas.) ja Saara lehdonmäki ovat erittäin tyytyväisiä opintoihin.

 

Miksi tulit opiskelemaan juuri tähän koulutukseen?

Marjatta: Halusin kouluttaa itseäni, jotta pärjäisin työmarkkinoilla. Tämän parempaa koulutuspaikan sijaintia ja minulle sopivampaa koulutusalaa en olisi voinut toivoa. Myöskin monimuoto-opiskelu on minulle juuri se sopivin ratkaisu.

Saara: Olen työskennellyt aiemmin 16 vuotta yrittäjänä, ja halusin saada osaamistani vastaavan koulutuksen, joka auttaisi minua työelämässä eteenpäin. Koska olen nytkin työelämässä, minulle sopii parhaiten monimuoto-opiskelu työn ohessa.

Onko kokemus vastannut odotuksiasi?

Marjatta: Tämä on ollut mielenkiintoinen opiskelumatka tähän mennessä. Yllätyksenä tuli se, ettei varsinaista perinteistä opetusta ole, vaan suuri osa on itseopiskelua, ryhmässä keskustelua ja pohdintoja sekä ryhmätöitä. Olen kuitenkin tyytyväinen opintoihin.

Saara: Olen saanut koulutuksesta enemmän kuin odotin. Koska ryhmässämme on aikuisia, jo työelämässä toimivia omien alojensa ammattilaisia, olen saanut heiltä syvempää käytännön tietoa opetetun teorian lisäksi. Työskentelen myyntipäällikkönä taloushallintopalveluita tarjoavassa Adminster Oy:ssä, ja olin yllättynyt kuinka paljon saan koulutuksesta ideoita omaan työhöni ja koko työyhteisöni käyttöön.

  Parasta on ollut ryhmän yhteistyö. Autamme, kannustamme ja haastamme toisiamme.

 

Mikä on ollut parasta?

Marjatta: Ryhmätyöt, jolloin olen tutustunut paremmin eri ammattitaustoista tulleisiin opiskelijatovereihin. Olen päässyt näkemään heidän osaamistaan ja saanut uusia näkökulmia asioihin ja toimintatapoihin. Yritysvierailut ovat olleet myös hyviä, niissä olemme päässeet näkemään käytännössä oikeaa toimintaa.

Saara: Parasta on ollut ryhmän yhteistyö. Autamme, kannustamme ja haastamme toisiamme. Olemme käyneet lähipäivissä mielenkiintoisia ja jopa tunteita herättäviä keskusteluja.

Mitä odotat opiskelun loppuvaiheelta?

Marjatta: Helpotusta työmäärään, mielenkiintoisia yrityskäyntejä sekä yhteistyötä opiskelutovereitten kanssa.

Saara: Tammikuussa alkaa uusi aihe, digitalisaatio. Pääsemme tekemään projektityön muodossa tuotteen lanseeraamista digitalisaation avulla. Ryhmässämme on huippuluokan osaamista myös tältä alalta, ja innokkaana odotan tietoa alan viimeisimmistä tuulista.

Haluaisitko jatkaa opiskelua vielä joskus?

Marjatta: Ehdottomasti haluan jatkaa opiskelua ja toivoisinkin, että moni samasta ryhmästä jatkaisi niitä yhdessä. Ehkä ylempi korkeakoulututkinto voisi olla se seuraava askel tai sitten avoimen korkeakoulun opintoja.

Saara: En ole vielä niin pitkälle ajatellut. Tarkastelen tarjontaa sitten kun opiskelut ovat lähempänä loppua.

 

TEKSTI: MAJ-LIS LÄYKKI | KUVAT: JOEL FORSMAN

 

Lue myös

Kommentoi