Etusivu Kolumni Seutukuntien hyväksi, yli maarajojen

Seutukuntien hyväksi, yli maarajojen

17.3.2016 0 kommenttia
Kaksi saksalaista seutukuntaa, Hunsrück ja Mittelrheintal, ovat tehneet aktiivista yhteistyötä Pirkanmaalla toimivan Maaseudun kehittämisyhdistys PoKo ry:n kanssa vuodesta 2010 lähtien.
 

Euroopan Unionin LEADER-rahoituksen avulla olemme päässeet vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia siitä, kuinka seutukuntien tulevaisuus voidaan varmistaa. Yhteistyöhön on osallistunut useita henkilöitä molemmista maista, ja meistä on muodostunut hyvin toimiva verkosto.

Tarkoituksena on laajentaa hyvin alkanutta yhteistyötä koulutuksen, turismin, kulttuurin ja julkisten lähipalveluiden saralla. Tähän mennessä olemme järjestäneet vaihto-opiskelumahdollisuuksia koululaisille ja ammattioppilaitosten opiskelijoille, mutta nyt aiomme laajentaa toimintaa myös korkeakouluihin.

TAMK, Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Koblenzin ammattikorkeakoulu valmistelevat parhaillaan vaihtoyhteistyötä paikallisten LEADER-kehittämisyhdistysten kanssa. Kaikille osapuolille on tärkeää, että projektissa otetaan huomioon myös aluekehitys, jotta koulutusorganisaatioiden ja yritysten välinen yhteistyö – kuin myös maidemme välinen talousyhteistyö – vahvistuu entisestään.

Henkilökohtaiset suhteet ja luottamus ovat yhteistyömme perusta. Haluamme lujittaa siltoja alueidemme välillä, sillä meillä on vielä paljon opittavaa toisiltamme. Yhteistyöstä hyötyvät kaikki.

 


Achim Kistner
Toimitusjohtaja
LAG Hunsrück, Hunsrückin alueen toimintaryhmä

 

Lue myös

Kommentoi