Etusivu Alumni Oma koira innosti yrittäjäksi

Oma koira innosti yrittäjäksi

7.12.2016 0 kommenttia
Ammattia tiedusteltaessa Juuso Kaari kertoo ylpeästi olevansa yrittäjä. Kaari valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta visuaaliseksi suunnittelijaksi vuonna 2010. Kokemusta hänelle on ehtinyt karttua elokuvien efektoinnista, palvelukehittämisestä sekä videoautomaatiosta.

 

Kaaren työaika jakautuu tasaisesti kahden oman yrityksen, Digital Dogsitterin ja VAU Companyn, välillä.

– Yrittäjyydestä oli ennen TAMKia sellainen kuva, että jos jokin menee pieleen, niin samalla voi menettää kaiken, Kaari muistelee.

Yrittäjyys tuli kuvioihin, kun Kaari kehitti ratkaisun oman koiransa eroahdistukseen. Vuonna 2007 poliisit odottivat Kaarta kotiovella ja Digital Dogsitterin idea syntyi.

Auttaakseen koiraansa Kaari kehitti ohjelmiston, joka reagoi haukkumiseen toistamalla äänitetyn lausahduksen: “Väinö, ei saa haukkua!”.

– Meillä se toimi ja halusin auttaa myös muita koiranomistajia.


 

ALUMNI PARRASVALOISSA

KUKA: Juuso Kaari

KOULUTUS: Medianomi (AMK), visuaalinen suunnittelu

TYÖPAIKKA: Digital Dogsitter ja VAU Company

 


 

Yrittäjän mieltä on vaikea pysäyttää, sillä työni on verrattavissa mieluisaan harrastukseen.”

 

Suunnitelma jäi taka-alalle, kunnes vuonna 2009 Kaari osallistui TAMKissa luovien alojen yrittäjyyskurssille.

– Halusin ottaa asioista selvää, vaikka en ajatellut itse ryhtyä yrittäjäksi.

Pian Kaari perusti toiminimen myöhemmin yhtiöitetyn Digital Dogsitterin ympärille. Koiran eroahdistusta helpottavalla palvelulla on ollut yhteensä yli 5000 käyttäjää. Kasvava yritys työllistää myös yhden markkinoinnista vastaavan osa-aikaisen työntekijän.

Digital Dogsitter innosti Kaarta kokeilemaan automatisointia myös visuaalisessa kontekstissa. Neljän kumppanin perustama VAU Company sai alkunsa loppuvuodesta 2015.

– Tarjoamme työkaluja digipuolelle ja avaimet käteen -paketteja myös muille. Tutkimme, miten voimme yhdistää ohjelmointitaitoa ja visuaalista ymmärrystä sekä yksinkertaistaa erilaisia tarpeita.

Tutkimusmatkan sivutuotteena syntyi myös uudenlainen VAU Fonts, jossa voi tehdä visuaalisesti rikkaita tekstejä ilman kuvankäsittelytaitoja.

 

© Juuso Kaari

Digital Dogsitterista julkaistiin vuonna 2015 selainpohjainen online-versio. joka tarjoaa ääni- ja kuvapalautteen ohella myös visuaalista dataa koiran käyttäytymisestä.

 

Ainutlaatuinen käyntikortti

Vaikka Digital Dogsitter onkin Kaarelle tärkeä, kokee hän visuaalisen efektoinnin olevan ominta osaamistaan – miehen filmografiaa koristaa esimerkiksi Iron Sky vuodelta 2011.

– Tavoitteena oli tehdä Hollywood-tason elokuva ilman kunnollisia resursseja. Vastasin elokuvassa vaiheesta, jossa live-kuva ja tietokoneella luotu tuodaan yhdeksi lopulliseksi kuvaksi. Sain Iron Skysta käyntikortin, jonka ainutlaatuisuuden olen tajunnut vasta myöhemmin.

Keväällä 2016 Kaari pääsi mukaan myös oikeaan Hollywood-produktioon, kun häntä lähestyttiin What Happened to Monday -elokuvan tiimoilta.

– Satuin tuntemaan elokuvan efektoinnista vastaavan henkilön ja hän kysyi apua pariin osa-alueeseen.

TAMKista arvokkaita verkostoja

Juuso Kaari haki TAMKiin vuonna 2006 erään alumnin houkuttelemana. Taitojensa puolesta itseoppinut Kaari koki opintojen laajentaneen ajattelumaailmaa sekä poikineen kontakteja.

– TAMKin työelämäyhteydet ja yhteisöllisyys ovat olleet erityisen tärkeitä.

Kaari näkee digialan tulevaisuuden hyvänä, kunhan alalle pyrkivä ymmärtää liiketoiminnan päälle ja on sinut internetin kanssa.

– Kaikki lähtee päätöksestä panostaa omaan ideaan. Tiedonsaanti ei ole salatiedettä, sillä itseopiskelumateriaalia kyllä löytyy. Olkaa rohkeita, unelmiaan voi toteuttaa myös ilman suurta riskiä!

Vaikka yrittäjyys Kaarelle maistuukin, ei mikään voita oman perheen kanssa vietettyä aikaa tai meditoinnista käyvää metsälenkkiä. Kaari näkee tulevaisuuden valoisana ja pyrkii yrittäjänä luomaan enemmän aikaa myös perheelle. Työasiat toki pyörivät usein mielessä, mutta kyseessä on miehelle ominainen
luonteenpiirre.

– Yrittäjän mieltä on vaikea pysäyttää, sillä työni on verrattavissa mieluisaan harrastukseen.

 

TEKSTI: ESSI KANNELKOSKI | KUVAT: JOEL FORSMAN JA JUUSI KAARI

 

Väinö

 

Lue myös

Kommentoi