Etusivu Ytimessä Mikä ihmeen maakuntakorkeakoulu?

Mikä ihmeen maakuntakorkeakoulu?

17.3.2016 0 kommenttia
Pirkanmaan maakuntakorkeakoulu on verkosto ja toimintamalli, jonka välityksellä Tampereen ammattikorkeakoulu ja tamperelaiset yliopistot tarjoavat monialaista kehittämisosaamista ja laajan valikoiman kehittämisen työvälineitä maakunnan yritysten käyttöön. Jo pelkästään TAMKin korkeakouluyhteisön noin 10 000 opiskelijaa ja 500 opetushenkilöstön jäsentä ovat yritysten saatavilla.
 

 

TAMK koordinoi maakuntakorkeakoulutoimintaa ja on nimennyt seutukunnille korkeakouluasiamiehet, jotka työskentelevät tällä hetkellä Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa, Sastamalassa ja Virroilla. Asiamiesten tehtävistä on sovittu alueen kuntien ja kehittämisyhtiöiden kanssa tehdyissä kumppanuussopimuksissa.

Asiamiehet toimivat kiinteässä yhteydessä alueidensa yritysten kanssa. Heidän tärkeimpänä tehtävänään on löytää yrityksissä niitä kehittämisen haasteita, joiden ratkaisemiseen korkeakoulut voivat tarjota osaamistaan.

Miten voimme olla avuksi?

Maakuntakorkeakoulutoiminnan kautta seutukunnat saavat mahdollisuuden hyödyntää mm. tutkimus- ja kehittämishankkeita, korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta, täydennyskoulutusta, avoimen korkeakoulun opintoja, korkeakouluopiskelijoiden opinnäytetöitä ja kehittämisprojekteja sekä korkeakoulujen kansainvälisiä kumppaneita.

Tämä lehti tarjoaa näytteitä kehittämistoiminnasta, jota TAMK ja maakuntakorkeakoulutoiminta ovat olleet tekemässä eri puolilla Pirkanmaata.

Näiden esimerkkien valossa haluan rohkaista alueen yrityksiä ja muita toimijoita olemaan aktiivisessa yhteydessä edustajiimme ja tekemään uusia avauksia, joilla voimme yhdessä kehittää Pirkanmaata.

 

Ari-Pekka Anttila
koulutusjohtaja

 

 

Lue myös

Kommentoi