Etusivu Lyhyesti Yhdessä ideoiden parempaa potilasruokailua

Yhdessä ideoiden parempaa potilasruokailua

24.4.2017 0 kommenttia
TAYSin ruokapalvelut ja TAMK kehittivät potilasruokailua yhdessä käyttäjälähtöisin menetelmin. Työpajoissa opiskelijat toivat uutta ajattelua vakiintuneisiin käytänteisiin – ja samalla kokeneen henkilöstön hiljainen tieto tuli esiin.

 

Tampereen yliopistollisen sairaalan (TAYS) ruokapalvelut ja TAMKin restonomiopiskelijat toteuttivat yhteistyöprojektin, jonka tavoitteena oli tuottaa uusia palveluideoita potilasruokailuun.

Projekti käynnistyi tutkimuksella, jonka avulla hankittiin tietoa asiakaskokemuksesta palvelumuotoilua soveltaen. Tutkimus oli pohjana työpajatyöskentelylle, johon osallistui opiskelijoiden lisäksi TAYSin ruokapalveluhenkilöstö esimiehineen.

Työpajoissa opittiin ja kehitettiin aidosti yhdessä. Opiskelijat ja ruokapalveluiden henkilöstö loivat toimintamallin, jonka avulla asiakaskäyttäytymisen muutokset on mahdollista huomioida paremmin, kun palveluja kehitetään. Lisäksi toimintamallilla voidaan lisätä positiivista tunne-energiaa ja vuorovaikutusta työyhteisössä.

Osallistujat olivat tyytyväisiä työpajatyöskentelyyn. TAYSin ruokapalveluiden ravitsemispäällikkö  Aila Seppälän mukaan oli selvästi havaittavissa, että työpajojen edetessä ruokapalveluiden henkilöstö pääsi asiasta jyvälle ja innostui ideoimaan. Projektin jälkeen heidän on hyvä jatkaa kehittämistyötä TAYSin ruokapalveluissa.


Kuva: TAMKin restonomiopiskelijat Amanda Huhtanen (vas.) ja Juho Koto perehtyvät huolellisesti yrityksen toimintaan palveluiden kehittämiseksi. Opastajana toimii Heli Vihonen TAYSin ruokapalveluista.

 

TEKSTI: ANNI KILPELÄ | KUVA: TIINA SUVANTO

Kommentoi