Etusivu Lyhyesti Tampere3 – kohti vuotta 2019

Tampere3 – kohti vuotta 2019

24.4.2017 0 kommenttia
Tampere3-projekti etenee nyt uudella vaihteella. Projektin tärkein aikamerkki on asetettu vuoteen 2019, jolloin uusi korkeakouluyhteisö aloittaa virallisesti toimintansa.

 

Kahden tamperelaisen yliopiston ja yhden ammattikorkeakoulun muodostama yhteisö syntyy, kun nykyiset yliopistot yhdistävä säätiö hankkii omistukseensa ammattikorkeakouluosakeyhtiön.

Suomen valtion lisäksi säätiöyliopiston perustajajäseniksi ja rahoittajiksi ovat jo ilmoittautuneet mm. Tampereen kaupunki ja useita eri alojen järjestöjä ja säätiöitä.

Tampere3-yhteisön strategiaa lähdetään rakentamaan kolmen vahvan profiilialan pohjalta: terveys, tekniikka, yhteiskunta.

 

 

Vaikuttavuudeltaan Tampere3:lla on suuri alueellinen merkitys niin kouluttajana kuin tutkimus- ja innovaatiotoiminnassakin. Kansainvälistymisen kiihdyttäjänä sillä on myös valtakunnallista ja laajempaakin vaikutusta.

Meillä on valmiudet toimia ihmiskunnan kannalta merkityksellisten ilmiöiden ratkaisemiseksi. Tartumme aikamme akuutteihin ilmiöihin, kuten kaupungistumiseen, väestön ikääntymiseen, teolliseen murrokseen ja talouden johtamiseen sekä globalisaatioon, todetaan Tampere3:n visiossa.

TEKSTI: LEENA STENMAN | KUVA: JONNE RENVALL

Lue myös

Kommentoi