Etusivu Lyhyesti TAMKista käynnistysapua kattopuutarhalle

TAMKista käynnistysapua kattopuutarhalle

15.11.2017 0 kommenttia
Tampere-talo tekee aktiivista työtä vahvistaakseen ekologista ajattelua ja toimiakseen vihreiden tekojen edelläkävijänä Suomessa. Eräs ympäristövastuullinen esimerkki on talon oma kattopuutarha.

 

Tampere-talo sekä tiloissa toimivat Royal Ravintolat, joihin kuuluu mm. a la carte -ravintola Tuhto, ovat kiinnostuneita ekologisesta ruuantuotannosta. Talon uudistuessa ja laajentuessa katolle vapautui tilaa ja pitkäaikainen unelma toteutui – oma kasvihuone!

Projekti käynnistyi vuonna 2016 yhteistyössä TAMKin Kivireki-hankkeen kanssa. Hankkeessa tutkittiin, millainen lasi soveltuisi katolla sijaitsevalle kasvihuoneelle. Selvityksen myötä syntyi paljon huomiota ja kiitosta saanut kattopuutarha.

Lähi- ja luomuruuan suosion kasvaessa Tampere-talo iloitsee, kun se pystyy tarjoamaan todellista lähiruokaa talossa vieraileville yksityis- ja yritysasiakkaille. Kesällä 2017 katolla kasvoi 45 erilaista hyötykasvia: yrttejä, marjoja ja upea kirjo vihanneksia. Kattopuutarhasta halutaan vuotuinen ja kestävä ruuanlähde.

Tutustu Kivireki-hankkeeseen >>
Tampere-talo >>

 

TEKSTI JA KUVA: ANNI KILPELÄ, MARKKINOINTISUUNNITTELIJA, TAMPERE-TALO

 

Lue myös

Kommentoi