Etusivu Ytimessä Opinnäytetyöaiheet yhteisessä pörssissä

Opinnäytetyöaiheet yhteisessä pörssissä

17.3.2016 0 kommenttia
Pohjois-Pirkanmaalla toimivien yhteisöjen tarpeisiin syntyi yhteinen opinnäytetyöpankki. Sen perustamiseen saatiin tukea paikallisilta Osuuspankeilta ja maaseutualueiden kehittämisohjelma LEADERilta.
 

Opinnäytepörssiä on pyöritetty viisi vuotta. Pörssiin voivat tarjota aiheita alueen pienet yritykset sekä yleishyödylliset yhteisöt. Toimeksiantaja maksaa pörssiin 100 euron korvauksen. Korkeakouluasiamiehet hyväksyvät aiheet joko ammattikorkeakoulun tai yliopiston opinnäytetyövaatimuksien mukaan. Työn valmistuttua opiskelija saa OP-Opinnäytepörssistä 400 euron verollisen korvauksen. Valmis työ löytyy pörssin sivuilta.

Ryhtiä yrittäjyyskasvatukseen

Virtain yrittäjäyhdistys halusi selvittää yrittäjyyskasvatuksen tilanteen kaupungin kouluissa. Liiketalouden monimuotokoulutuksessa opiskellut Niina Valkeinen tarttui aiheeseen.

Yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Mäntysalmi on tyytyväinen elokuussa 2015 valmistuneeseen työhön.

– Selvityksen perusteella yrittäjyyskasvatus kouluissamme oli hajanaisesti toteutettua. Yhteistyö vaatii paljon sekä yrittäjiltä että oppilaitosten edustajilta. Yhdistyksemme pystyy nyt tekemään konkreettisia ehdotuksia

yrittäjyyskasvatuksen edistämiseksi. Valkeiselle toimeksianto tuli kuin tilauksesta. Valtakunnalliset peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmauudistukset olivat meneillään, ja opinnäytetyö antoi uusia näkökulmia yrittäjyyskasvatukseen. Työprosessissa haastavinta olikin ”pitäytyä tutkijan roolissa”.

– Kerrankin oli loistava mahdollisuus syventyä asiaan!

Opinnäytetyön aikana Virtain kuudesluokkalaiset pääsivät tutustumaan Yrityskylään. Yrityskylä-oppimisympäristö on pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee ammatissa sekä toimii kuluttajana ja kansalaisena osana yhteiskuntaa. Kokeilu onnistui niin hyvin, että se jäi pysyväksi toiminnaksi. Toinen opinnäytetyön konkreettinen tulos on yhteinen työelämä- ja yrittäjyyskurssi lukiolaisille ja ammattiopiston opiskelijoille, toteuttajana Virtain 4H-yhdistys yhdessä Virtain Yrittäjät ry:n kanssa.

 

TEKSTI: HELENA KAIRAMO | KUVA: JOEL FORSMAN

 

 

Lue myös

Kommentoi