Etusivu Kolumni Näin saadaan yrityskuolleisuus laskuun

Näin saadaan yrityskuolleisuus laskuun

24.4.2017 0 kommenttia
Alussa oli epäkohta ­- kuten usein ennen ideaa.  Epäkohta oli nykyisessä kiinteistönvälitysmallissa.

 

Etenkin välittäjän nykyinen rooli ei tuntunut tarkoituksenmukaiselta. Vallitseva kiinteistönvälitysmalli tarvitsi myös läpinäkyvyyttä ja kustannustehokkuutta, ja kuluttajat vaihtoehtoisia malleja myydä asuntojaan.

Syntyi idea. Lähestyin TAMKin kehittämispäällikköä Markku Oikaraista ideani kanssa. Aluksi kartoitimme suunnitteilla olevan yrityksen toimintaedellytyksiä, ja varsinainen yritysideakin jalostui matkan varrella.

Mukaan tulivat TAMKin liiketalouden opiskelijat Riku Jakobsson ja Tomi Vättö. Opiskelijat olivat jo lähtökohtaisesti kiinnostuneita kiinteistönvälityksestä ja tekivät lopulta aiheesta opinnäytetyön. Nyt Riku ja Tomi ovat yrityksen palveluksessa ja osakkaina.

Yrityksen perustamisvaiheessa TAMKin merkitys oli korvaamaton. Yrittäjä on idean ”ituvaiheessa” usein yksin.  Oikarainen onkin verrannut korkeakoulujen tarjoamia innovaatiopalveluita neuvolatoimintaan. Yrityskuolleisuus saadaan tätä kautta laskuun.

 

Innovaatiopalvelut madaltavat yrityksen perustamisen kynnystä – alussa kun useat epäilevät yritysideaansa ja kykyään toimia yrittäjänä. Myös oppilaitoksen laaja koulutustarjonta on aloittavalle yrittäjälle huikea mahdollisuus, sillä osaajia löytyy lähes joka sektorille.

Kun Realismi Oy:tä perustettiin, opiskelijoilla oli mahdollisuus työskennellä todellisen projektin parissa. Samalla he saivat suoran väylän työelämään.

 

Olli Lehtiniemi
Realismi LKV:n perustaja
www.realismi.fi

 

 

Lue myös

Kommentoi