Etusivu Lyhyesti Astu sisään Muumitaloon!

Astu sisään Muumitaloon!

24.4.2017 0 kommenttia
Miltä tuntuisi kävellä Muumitalossa ja ihastella paikkoja kuin muumi konsanaan? TAMKin peliakatemian opiskelijat ovat tehneet tämän mahdolliseksi – vaikkakin virtuaalisesti.

 

TAMKin Games Academy on tehnyt yhteistyötä Tampereen Muumimuseon kanssa jo reilun vuoden verran. Pelituotantoon suuntautuneet tietojenkäsittelyn ja median opiskelijat ovat tehneet digitaalisen Muumitalon 3D-mallin. Apuna on käytetty TAMKin rakennuspuolen 3D-skannattuja malleja.

Sisään muumitaloon voi toistaiseksi astua tietokoneen kautta. Jatkossa on mahdollista, että vierailijat saavat todentuntuisemman kokemuksen virtuaalitodellisuuslasien avulla. Kesäkuussa Tampere-taloon avautuvaan uuteen Muumimuseoon on tulossa myös tabletilla toimiva 3D-muumitaloseikkailu.

 

Keskelle Muumilaakson tapahtumia pääsee myös sukeltamalla muumikuvaelmiin, joita voi katsella VR-laseilla tai tietokoneen näytöllä. Kaikki 43 muumikuvaelmaa on jo 3D-skannattu ja viisi kuvaelmaa on mallinnettu valmiiksi.

Monet Muumimuseon kuvaelmista ovat vanhoja ja hauraita. Rikkoutuneista alkuperäisteoksista voidaan tehdä fyysisiä kopioita 3D-tulostimen avulla. Seuraavaksi onkin suunnitteilla yhden kokonaisen kuvaelman 3D-tulostaminen ja kokoaminen.

 

TEKSTI: TEIJA PEKKARINEN | KUVA: TIINA SUVANTO

Kommentoi