Etusivu Ytimessä Maisteritason käsikirjoittajaksi

Maisteritason käsikirjoittajaksi

20.5.2015 0 kommenttia
Kirjoita, kirjoita, kirjoita, jos haluat kehittyä hyväksi käsikirjoittajaksi. Amerikkalaistyyppinen käsikirjoittaminen on Master of Culture and Arts -tutkintokoulutuksen punainen lanka. Koulutuksessa perehdytään perinteisiin elokuvakäsikirjoittamisen lajityyppeihin.

 

Millainen käsikirjoittaja menestyy työssään?

– Käsikirjoittajan tärkeimpiä ominaisuuksia on kyky kertoa tarinoita, kyky tehdä havaintoja, draaman taju, loputon sinnikkyys ja halu oppia lisää. Kysymys on elinikäisestä oppimisesta. Elokuvallisen, fiktiivisen kerronnan opit ovat ne, jotka ovat sitten sovellettavissa kaikkeen tv-muotoiseen kerrontaan, dokumenttiin, realityyn, sketseihin tai sarjoihin, kuvailee koulutuksen opettaja, elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Arto Koskinen.

Koulutukseen otetaan suomalaisten käsikirjoittajalahjakkuuksien lisäksi opiskelijoita kansainvälisiltä markkinoilta. Suomessa maisteritason ja erityisesti fiktion käsikirjoittamista opetetaan ainoastaan Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen linjalla ja TAMKissa. TAMKin englanninkielisessä maisterikoulutuksessa noudatetaan Salfordin yliopiston opetussuunnitelmaa, mutta TAMK toteuttaa koulutuksen silti itsenäisesti ja myöntää tutkinnosta todistuksen. Koulutus sisältää opiskelujaksoja Salfordin yliopistossa.

– Koulutukseen valitaan sellaisia kirjoittajia, jotka ovat selvästi erikoistuneet johonkin lajityyppiin, jossa haluavat vielä kehittyä. Lajityyppejä voivat olla esimerkiksi komedia, zombi tai romanttinen elokuva. Koulutukseen otetaan kehittymiskykyisiä ja -haluisia kirjoittajia, kertoo koulutuspäällikkö Ari Koivumäki.

 


 

Master’s Degree in Screenwriting

  • Koulutus alkaa TAMKissa syksyllä 2015
  • Laajuus 90 opintopistettä
  • Opinnot kestävät 1,5 vuotta

 


 

Anna Heinämaan käsikirjoittaman ja Klaus Härön ohjaaman elokuvan Miekkailija ensi-ilta oli keväällä 2015.

Anna Heinämaan käsikirjoittaman ja Klaus Härön ohjaaman elokuvan Miekkailija ensi-ilta oli keväällä 2015.

 

TEKSTI: KUKKA-MAARIA KORKO | KUVAt: MAKING MOVIES, JOEL FORSMAN

Lue myös

Kommentoi