Etusivu Nyt Luonto tarjoaa elämyksiä, joita et ole ennen kokenut

Luonto tarjoaa elämyksiä, joita et ole ennen kokenut

15.11.2017 0 kommenttia
Kuvittele, miltä tuntuisi puhua puulle ja halata sitä, joogata kalliolla tai kuunnella mystisen metsän ääniä? Metsätalouden lehtori Eveliina Asikaisen vetämillä opintojaksoilla mennään ulos luokasta.

 

Nature & Wellbeing sekä Ympäristö ja Terveys -opintojaksot antavat opiskelijoille mahdollisuuden saavuttaa yhteys ympäröivään luontoon.

– Metsä tarjoaa monenlaisia kasvun mahdollisuuksia ja hyvinvoinnin lähteitä. Tavoitteenani on, että opiskelijat oppisivat auttamaan toisia ihmisiä luonnon elämysten kokemisessa ja pohtimaan, millainen merkitys luonnolla on heidän päivittäisessä elämässään, lehtori Eveliina Asikainen kertoo.

Suhde ja suhtautuminen luontoon muodostuu jo lapsuudessa, mutta näillä opintojaksoilla oppii uusia luonnossa olemisen mahdollisuuksia. Lisäksi opitaan luontokokemuksien järjestämistä ja eläinavusteista fysioterapiaa.

– Kurssilla käsittelemme teoriatietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista, ja meillä on myös filosofista pohdintaa suhteestamme luontoon. Lisäksi mietimme, millaisella etiikalla teemme päätöksiä luonnon suhteen, Asikainen kuvailee.

Vaihto-opiskelijoiden suosima Nature & Wellbeing tarjoaa elämyksiä, joita opiskelijat eivät omassa kotimaassaan pääse kokemaan.

– Suomalainen luonto peilautuu vaihto-opiskelijoiden kokemusten kautta uudella tavalla suomalaisille opiskelijoille ja rikastaa heidän luontokokemustaan. Joillekin vaihto-opiskelijoille metsä voi olla pelottava paikka.

Vaihto-opiskelijoiden suosima Nature & Wellbeing tarjoaa elämyksiä, joita opiskelijat eivät omassa kotimaassaan pääse kokemaan.”

 

Tietoisuustaitojakin voi oppia luonnossa

Opintojaksoilla saa mahdollisuuden oppia nykyhetkeen pysähtymistä.

– Kaikenlainen kiire ja tehokkuus leimaavat tätä päivää. Hyvinvoinnin kannalta olisi hyvä oppia katsomaan tarkasti ympäristöään ja pysähtyä luonnon kokemiseen. Silloin voi havaita, kuinka paljon luonnossa onkaan ääniä, tuoksuja, värejä ja muotoja, Asikainen kertoo.

Tampere3-hankkeen myötä näitä TAMKin ympäristö ja hyvinvointi -aiheisia opintojaksoja tarjotaan myös paikallisten yliopistojen tutkinto-opiskelijoille.

 

TEKSTI: KUKKA-MAARIA KORKO
KUVAT: ANNA VÄTTÖ, RAIJA JAAKKOLA

 

Lue myös

Kommentoi