Etusivu Nyt Korkeakoulukaupunki Tampere maailmankartalle

Korkeakoulukaupunki Tampere maailmankartalle

7.12.2016 0 kommenttia
Tamperelaisten korkeakoulujen yhteistyö etenee. Työnimellä Tampere3 tunnettu hanke on rakentanut siltoja ja tuottanut uusia yhteistyön muotoja, joista koituvat hyödyt mitataan tulevina vuosina.

 

– Rakenteita ja rahaakin toki tarvitaan, mutta tärkeämpää on itse toiminta, opetus ja tutkimus, sanoo TAMKin varatoimitusjohtaja Mikko Naukkarinen.

Hyötyä opiskelijalle

Tiivistyvä yhteistyö avaa opiskelijalle uusia mahdollisuuksia muokata omaa opintopolkuaan. Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston opiskelija voi rakentaa itselleen poikkitieteellisen yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinnon.

Syksyllä 2016 käynnistynyt ns. ristiinopiskelu osoitti heti, että opiskelijat ovat valmiita tarttumaan tilaisuuteen. Useilla koulutusaloilla on valmisteilla yhteisiä opintokokonaisuuksia. Näitä opetuspilotteja tullaan näkemään muun muassa myynnin johtamisessa, rakentamisessa, pelikehittämisessä ja bioteknologian alalla.

Myös opiskelijan palveluissa ja oppimisen menetelmissä on löydetty synergiaa. Yrittäjyysvalmennuksen Y-kampus on jo kaikilla kolmella kampuksella. Kampuksilla tarjottavat liikuntapalvelut ovat kaikkien käytettävissä edullisella Unipoli Sport -vuosimaksulla. Opiskelijakuntien yhteistyö tiivistyy, ja opiskelijat ovat aktiivisesti mukana kehittämässä omaa opiskeluyhteisöään.

 

TEKSTI: LEENA STENMAN | KUVA: JOEL FORSMAN

Hyötyä yhteiskunnalle

Tampere3-yhteisön profiilialoiksi on tunnistettu kolme vahvaa osaamisen aluetta: terveys, tekniikka, yhteiskunta. Tutkimuksen uusia avauksia odotetaan erityisesti näiden rajapinnoilta. Samaan aikaan korkeakoulut tuottavat laadukasta koulutusta laajalla skaalalla, AMK- ja kandidaatintutkinnoista ylempiin korkeakoulututkintoihin ja täydennyskoulutukseen.

– Koko korkeakouluyhteisö hyötyy, kun pääsemme jakamaan parhaita käytäntöjä ja asiakaskokemuksia. Eikä hyöty jää vain omien seinien sisälle, vaan ulottuu laajasti yhteiskuntaan, Naukkarinen painottaa.

– Tampere on ihanteellinen ympäristö tehdä työelämää uudistavaa kehittämistyötä, kun laboratoriona toimii koko kaupunkiseutu.

Vaikuttavuudeltaan Tampere3-yhteistyöllä on suuri alueellinen merkitys. Kansainvälistymisen kiihdyttäjänä sillä on myös valtakunnallista ja laajempaakin vaikutusta. Tampere on Suomen toiseksi suurin ja monialaisin korkeakoulukeskittymä. Yhteistyön visio tähtää Pohjois-Euroopan johtavaksi korkeakoulukaupungiksi.

tampere3.fi

 

Lue myös

Kommentoi