Etusivu Lyhyesti Kenttätöissä oppii kaivamalla, mittaamalla ja tutkimalla

Kenttätöissä oppii kaivamalla, mittaamalla ja tutkimalla

15.11.2017 0 kommenttia
Ympäristötekniikan kenttäkursseilla opiskelijat pääsevät maastoon oppimaan käytännön taitoja. Laboratorioinsinööri Renja Yrjönen vie kansainvälisen opiskelijaryhmän kaivamaan kuoppaa.

 

Saappaat jalkaan ja menoksi! Alkamassa on Energy and Environmental Engineering -koulutuksen Soil Science and Engineering -opintojakso. Tutkimustehtävänä on selvittää kaupunkiympäristön eliöstöä ja lajikirjoa sekä maaperän koostumusta TAMKin pääkampuksella.

Päivän tehtävässämme opiskelijat pyydystävät pieneliöitä ansojen avulla. Ansa on hieman saippuavettä sisältävä muovimuki, joka laitetaan maahan kaivettuun kuoppaan. Astia pidetään maassa viikon ajan. Se on suojattu sateelta pienellä katoksella. Seuraavalla laboratoriotunnilla tutkimme mikroskoopilla etanoliin säilöttyjä eliöitä. Selvitämme, millaisia eliöitä tämän tyyppisessä maaperässä esiintyy ja kuinka paljon.

Kurssin yhteydessä käymme kentällä monta kertaa. Kenttäkurssit ovat tärkeä osa koulutustamme. Opiskelijat ovat olleet aina hyvin innostuneita niistä. Ne kehittävät niitä taitoja, joita tulevat ympäristöinsinöörit tarvitsevat työssään. Ne ovat myös mukavaa vaihtelua luentosalissa opiskelemiselle. Tämä on yksi tapa, jolla insinööri huolehtii luonnosta, tutkimalla, mittaamalla ja analysoimalla sitä.

 

TEKSTI: RENJA YRJÖNEN, LABORATORIOINSINÖÖRI, YMPÄRISTÖLABORATORIO
KUVAT: ANNA VÄTTÖ

 

Lue myös

Kommentoi