Etusivu Lyhyesti Jouni Salo luo uraa eSportsissa

Jouni Salo luo uraa eSportsissa

30.11.2018 0 kommenttia
Neljännen vuoden tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Jouni Salo, 23, on pienestä pitäen ollut kiinnostunut tietokoneista ja peleistä.

 

Viime vuosina eSports-harrastus on vienyt yhä enemmän aikaa, ja siitä onkin muodostumassa Jouni Salolle työ. Maailmalla eSports on kuuma laji, jota pelataan ammattilaistasolla asti.

eSports tarkoittaa vapaasti suomennettuna elektronista urheilua, eli kilpaurheilua tietokoneiden tai pelikonsolien välityksellä. Jouni Salo on menestynyt lajin parissa hienosti. Hän pelaa yhdessä Suomen suurimmassa peliorganisaatiossa, ENCE eSportsissa.

Joukkue pelaa peliä Rainbow Six: Siege, jota Salo omien sanojensa mukaan kuvailee taktiseksi räiskintäpeliksi. Salo päätyi ENCE eSports -joukkueeseen tutustuttuaan ensin muihin jäseniin internetissä. Melko pian hän nousi vaihtopenkkipelurista yhdeksi tärkeimmistä pelaajista. Nousukiitoisen uran ja opintojen yhdistäminen ei aina ole helppoa, mutta uskollisten fanien tuki auttaa jaksamaan.

– eSportsia ja opiskelua on vähän vaikea yhdistää, mutta ainakin tällä hetkellä haluan panostaa eSports-uraani ja takoa, kun rauta on kuumaa.

 

Oikeaa urheilua vai ei?

Monesti eSportsin ympärillä käydään keskustelua siitä, onko laji oikeaa urheilua vai ei. Miten Salo itse ottaa kantaa tähän kiisteltyyn kysymykseen?

– Omasta mielestäni korkealla tasolla pelaamisen voisi lukea jo urheiluksi, sillä siinä esiintyy piirteitä muista suosituista urheilulajeista, kuten esimerkiksi jalkapallosta. Tärkeintä lajissa on pelata yhteen ja taktikoida vastustajia vastaan. Nykyisin myös valmentaja on isossa roolissa eSportsissa. Toki, eihän tässä ihan kesäkuntoon tämän lajin parissa päästä.

 

TEKSTI: IDA PELLINEN
KUVA: ENCE eSports

Kielitaitoa tarvitaan kansainvälisessä lajissa

Salon joukkue, ENCE eSports, voitti ammattilaisliigan mestaruuden Brasiliassa vuonna 2017. Mestaruus oli erityisen toivottu, sillä siitä oli taisteltu jo muutaman vuoden ajan. Salo pitää mestaruutta yhtenä joukkueensa parhaimpana saavutuksena. Voiton kunniaksi he saivat muhevan 75 000 dollarin palkintosumman sekä maailman ykkösjoukkueen tittelin.

Koska eSports on kansainvälinen laji, edellyttää kisaaminen matkaamista ympäri maailmaa. Sujuvasta englannin kielen taidosta on suuri apu. Salo kokee, että opinnoissa kielikurssit ovat olleet erityisen hyödyllisiä.

– Olen käynyt monissa eri maissa pelailemassa. Esimerkiksi Saksassa, Puolassa, Briteissä, Kanadassa, Ruotsissa, Espanjassa sekä Brasilian São Paulossa on tullut käytyä. Lisäksi kommunikoimme tiimissämme englanniksi.

Tulevaisuuden suhteen Salo ei vielä ole lyönyt suunnitelmiaan lukkoon. Ura eSportsin parissa on luonnollisesti ensimmäisenä listalla, mutta Salo pitää myös koulutusta tärkeänä. Tieto- ja viestintätekniikan koulutusta Salo suosittelee niille, jotka ovat kiinnostuneita tietokoneista ja ohjelmoinnista.

 

Tärkeintä lajissa on pelata yhteen ja taktikoida vastustajia vastaan.”

 

Kommentoi