Etusivu Ytimessä Innovaatioille tukea kolmen korkeakoulun yhteisvoimin

Innovaatioille tukea kolmen korkeakoulun yhteisvoimin

16.12.2015 0 kommenttia
Kolme tamperelaista korkeakoulua – TAMK, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto – kokosivat yhteen tarjoamansa innovaatiopalvelut mikro- ja pk-yrityksille.
 

 

Minulla on idea ja haluaisin ansaita sillä. Tiedän hyvin, miten idea toimii ja tiedän, miten se valmistetaan. Pitäisi päästä alkuun. Mistä saan apuja kehitystyöhön?

Tuttu tilanne? Moni idea on jumiutunut ja jäänyt toteutumatta, kun idean alkuvaiheessa ei ole ollut saatavissa ohjausta ja tukea sen kehittämiseen.

Kolme tamperelaista korkeakoulua tarjoavat yhdessä innovaatiopalveluja mikro-ja pk-yrityksille. Kyseessä on TAMKin, TTY:n ja yliopiston Innovaatioperustus-pilottihanke, jonka tavoitteena on madaltaa mikro- ja pk-yritysten kynnystä käyttää korkeakoulujen tarjoamia palveluita.

Samalla hanke tukee alueen mikro- ja pk-yritysten henkilöstön TKI-valmiuksien kehittymistä, innovointikyvykkyyttä ja sitä kautta yritysten kilpailukyvyn ja tuottavuuden parantumista.

Korkeakoulut puolestaan saavat mahdollisuuden olla aktiivisemmassa vuorovaikutuksessa yrityskentän kanssa ja päästä lähemmäksi sen tarpeita.

Hiljattain käynnistynyt hanke on hyvä esimerkki Tampere3-prosessista, joka tähtää kolmen tamperelaisen korkeakoulun tiivistyvään yhteistyöhön. Innovaatioperustus-pilottihankkeessa yhdistyy konkreettisella tavalla korkeakoulujen asiantuntijuus.

  Innovaatioperustus-pilottihankkeessa yhdistyy konkreettisella tavalla korkeakoulujen asiantuntijuus.

 

Tähän mennessä on yhteisesti toteutettu muun muassa yritysklinikka, jossa on sparrattu alkuvaiheessa olevia innovaatiolähtöisiä ideoita yrittäjien ja asiantuntijoiden kesken.

Innovaatioperustus-hanke on jatkoa TAMKin vuonna 2013 päättyneelle Tuoteväylä-toiminnalle, jossa ideoista jalostettiin menestyvää liiketoimintaa. Varhaisen vaiheen tuki ideanomistajalle koettiin tarpeelliseksi, ja käsiteltyjen ideoiden pohjalta syntyi yhteensä 18 uutta yritystä.

www.innovaatioperustus.fi

TEKSTI: MARKKU OIKARAINEN | KUVA: JOEL FORSMAN

 

Lue myös

Kommentoi