Etusivu Lyhyesti Ideasta yritykseksi – opiskelijat avaavat kesäksi kartanokahvilan

Ideasta yritykseksi – opiskelijat avaavat kesäksi kartanokahvilan

24.4.2018 1 kommentti
Tulevat restonomit saavat ainutlaatuisen tilaisuuden vastata Hatanpään kartanon kahvilatoiminnasta kesällä 2018.

 

TAMKin restonomiopiskelijat saivat Ideasta yritykseksi -opintojaksollaan haasteen Hatanpään kartanolta: millaista uutta liiketoimintaa voisi olla vastaremontoidulla kartanolla seuraavan kesäsesongin aikana.

Opintojakso järjestettiin yhteistyössä kartanon catering-palveluista vastaavan Juvenes-Yhtiöiden kanssa. Syksyllä 2017 Juvenes valitsi opiskelijoiden ehdotuksista voittajaksi kahvilatoimintaan keskittyvän liiketoimintamallin. Sen erikoisuutena, kahvilatoiminnan lisäksi, olivat piknik-kassit sekä vuokrattavat pihapelit.

Voittajatiimi pääsee pyörittämään Hatanpään kartanon kahvilatoimintaa osuuskuntana liiketoimintamallinsa mukaisesti kesällä 2018. Voittajatiimin Anita Seppälä, Elina Lepistö, Erika Forsman ja Mari Kemppainen ovat innoissaan ainutlaatuisesta mahdollisuudesta. Vaikka kahvilatoiminnasta vastaaminen ei kuulunut pakollisena opintojakson sisältöön, halusi voittajatiimi hetken mietittyään kokeilla yrittäjyyttä.

– Voitto tuli meille kaikille yllätyksenä, mutta onhan tämä niin hieno juttu, että tähän on pakko tarttua. Oman kahvilan avaaminen on meille kaikille uusi ja jännittävä asia, mutta meitä motivoi erityisesti se, että saamme tehdä tästä juuri meidän näköisemme jutun, toteavat innostuneet tiimiläiset.

TAMKin vastuuopettajana opintojaksolla toimi palveluliiketoiminnan lehtori Mikael Lindell.

 

TEKSTI: IDA PELLINEN
KUVA: EMILIA FORSMAN, JUVENES

 

 

Hienoja tilaisuuksia jo vuodesta 1885.

 

 

 

1 kommentti

Lauha Peltonen 10.5.2018 at 11.37

Tämä on ihan huippua! Toivotaan superaurinkoista kesää kahvilan pyörittäjille!

Vastaa

Kommentoi