Etusivu Ytimessä Galaxin Soundissa harjoitellaan televisio-ohjelman tekemistä

Galaxin Soundissa harjoitellaan televisio-ohjelman tekemistä

20.5.2015 0 kommenttia
Nuorten musiikkiohjelman teko opetti kuinka syntyy suosittu televisiosarja.

 

Studiovalot himmenevät ja yleisö odottaa hiiren hiljaa. Kameran toisella puolella tekijät odottavat malttamattomana ohjaamossa istuvan ohjaajan lähtölaskentaa. Hiljaisuus – kolme, kaksi, yksi – tallennetaan. Alkaa hetki, jota toisen vuoden elokuva- ja televisioalan opiskelijat ovat odottaneet syksystä lähtien. Näihin muutamaan studiopäivään kiteytyy puolen vuoden työprosessi, johon jokainen opiskelija on panostanut ja nähnyt vaivaa.

oonakoivurantakamerassaGalaxin Soundi on Ylen nuorten ohjelma, jossa eri puolilta Suomea nousevat bändiehdokkaat kilpailevat toisiaan vastaan. Ohjelmasarjassa esitetään 12–14-vuotiaiden bändejä ja heidän omaa musiikkiaan. Studio-osuus on vain yksi osa koko ohjelmaprosessista.


Galaxin Soundi

Galaxin Soundin jokaisessa jaksossa keskitytään yhteen bändiin, ja jaksojen perusteella katsojat valitsevat voittajan fanittamalla. Eniten fanituksia kerännyt yhtye on vuoden 2015 Galaxin Soundin bändi, ja bändin jäsenet pääsevät levyttämään oman singlen ammattilaisten kanssa. Jokaisessa jaksossa nähdään myös tunnettu tähtiartisti. Yle TV2 esittää ohjelmaa keväällä 2015.

 


Puolen vuoden ajan ennen studiokuvauksia TAMKin elokuva- ja televisioalan toisen vuoden opiskelijat pääsivät harjoittelemaan ohjelman tekemistä omilla osa-alueillaan yhdessä ammattilaisten kanssa. Harjoitteluun sisältyi inserttien ja tarinamusiikkivideoiden tekemistä, erilaisia monikameraharjoituksia, inserttiharjoituksia, tuotannollisia tehtäviä, somenäkyvyyden suunnittelua, visuaalisen ilmeen suunnittelua ja toteuttamista sekä ohjelmarungon suunnittelua ja toteuttamista. Ainoastaan suoran finaalijakson sekä viimeistelyn tekee Yle.

Galaxin Soundia tehdessä sai hyvän kokonaiskäsityksen siitä, kuinka televisiosarjaa rakennetaan ja tuotetaan. Työtä oli paljon, mutta samalla se opetti kuinka työskennellään nopeatempoisessa, haastavassa ja stressaavassa projektissa. Parhaiten oppi tekemisen kautta ja tylsiä päiviä ei puolen vuoden aikana ollut. Palkitsevinta on se, että oma työ näkyy televisiossa asti.

TEKSTI: JOSEFIINA KEMPPINEN | KUVAT: ELOTV13-OPISKELIJAT

 

arionesiintyy

 

 

 

 

Lue myös

Kommentoi