Etusivu Lyhyesti Emmiina Lehtonen – lupaava nuori kokki

Emmiina Lehtonen – lupaava nuori kokki

30.11.2018 0 kommenttia
TAMKin palveluliiketoiminnan opiskelija Emmiina Lehtonen on menestynyt hienosti ravintola-alalla.

 

Emmiina Lehtonen edusti Suomea Taiwanissa Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailussa voitettuaan ensin Suomen Vuoden nuori kokki 2018 -kilpailun. Hän pärjäsi upeasti maailmanmestaruuskilpailussa ja saavutti ansiokkaasti pronssia.

Emmiina valmistautui maailmanmestaruuskisoihin huolella ja treenasi annoksia TAMKin Catering Studiolla yhdessä valmentajansa Arja Luiron kanssa. He ottivat aikaa, harjoittelivat tiedossa olevilla raaka-aineilla ja värväsivät apuun makutuomareita.

– Itse kilpailutilanteessa haastavin raaka-aine oli taskurapu, jonka valmistamista olimme harjoitelleet ainoastaan kerran, silloinkin vain päällisin puolin. Taskurapua kokatessa yritin olla itsevarma ja edes näyttää siltä, että tietäisin mitä teen, naurahtaa Emmiina kisoja muistellessa.

Emmiina suorittaa opintoihin kuuluvaa työharjoittelua Tullin Saunan ravintolassa. Hän valmistuu TAMKista restonomiksi joulukuussa 2018.

Taitavalle kokille riittää töitä

Kokin ura kävi mielessä ensimmäisen kerran yläasteella, sillä kotitalouden tunnit olivat Emmiinalle erityisen mielekkäitä. Peruskoulun jälkeen hän opiskeli ravintolakokiksi Raumalla ja jatkoi restonomiopintoihin TAMKiin.

– Parasta kokin ammatissa on, se että töitä riittää tulevaisuudessa aivan varmasti. Ruoan parissa on mahdollista työskennellä missä päin maailmaa tahansa. Kokkina pääsen käyttämään luovuuttani ja kehittämään itseäni jatkuvasti, sanoo Emmiina.

 

Jos Emmiina saisi päättää, hän laittaisi ruokaa Englannin kuningattarelle.”

 

 

TEKSTI: IDA PELLINEN
KUVAT: ULLA NORDSTRÖM, SAARA LEHTONEN

 

Jos Emmiina saisi päättää, kenelle hän saisi laittaa ruokaa, valitsisi hän Englannin kuningatar Elisabetin.

– Olen suuri fani ja luin juuri jostakin, että kuningattaren hoviin etsitään kokkia. Olisi hauskaa kokata hänelle jotakin suomalaista ruokaa, vaikkapa karjalanpiirakoita, Emmiina miettii.

Ruoka on elämäntapa

Ruoka merkitsee Emmiinalle muutakin kuin pelkkää ravintoa tai polttoainetta. Ruoka on hänelle tapa toteuttaa itseään ja samalla nauttia elämästä. Esimerkiksi lomakohteet hän valitsee monesti ruokakulttuurin perusteella. Emmiina ei myöskään ole ruuan suhteen ennakkoluuloinen – kaikkea mahdollista on tullut maistettua.

– Olen kyllä maistellut aika erikoisia ruokia. Hong Kongissa maistoin käärmettä, Vietnamissa söin kanan sikiön, ja Koreassa haukkasin palan elävää mustekalaa.

 

Kommentoi