Etusivu Lyhyesti Elintarviketeollisuus on tärkeä yhteistyökumppani

Elintarviketeollisuus on tärkeä yhteistyökumppani

24.4.2017 0 kommenttia
TAMKin restonomikoulutus tekee tiivistä ja monipuolista yhteistyötä Apetitin ja Atrian kanssa. Yrityksille yhteistyö poikii esimerkiksi tuotekehitysideoita ja opiskelijolle työllistymisen kannalta hyödyllisiä kontakteja.

 

TAMK järjestää sekä AMK- että ylempään AMK-tutkintoon johtavaa restonomikoulutusta. Yhteistyötä Apetitin ja Atrian kanssa on tehty kumppanuussopimuksen muodossa vuosina 2015-2016. Atrian kanssa kumppanuussopimusta on jatkettu vuoteen 2018 saakka.

Yhteistyöstä on TAMKille monia etuja. Yritysten edustajat pitävät asiantuntijaluentoja opintojaksoilla ja opiskelijat verkostoituvat alan toimijoiden kanssa erilaisten yhteistyöhankkeiden myötä.

– Verkostojen luominen jo opiskeluaikana on tärkeää, koska elintarviketeollisuus on potentiaalinen työllistäjä valmistuville restonomeille, lehtori Arja Luiro kertoo.

 

Atria ja Apetit ovat hyödyntäneet vastavuoroisesti TAMKin Catering Studiota, eli restonomiopiskelijoiden oppimisympäristöä, johon kuuluu opetuskeittiöt, ravintolatila, baari ja siivouskeskus. Yritykset järjestävät tiloissa omia asiakas- ja koulutustilaisuuksiaan, ja mukana tilaisuuksissa on tarpeen mukainen opiskelijatiimi ja ohjaava opettaja.

Lisäksi yritysten kanssa on tehty tuotekehitysyhteistyötä ja pidetty innovointityöpajoja. Hyvänä esimerkkinä on tämän vuoden alussa julkaistu Apetitin kasvisruokalehti, jossa on paljon TAMKin opiskelijoiden ideoimia reseptejä.

 

TEKSTI: TEIJA PEKKARINEN
KUVA: JOEL FORSMAN

Lue myös

Kommentoi