Etusivu Lyhyesti BearIT – työpaikkoja loihtiva ohjelmistotalo

BearIT – työpaikkoja loihtiva ohjelmistotalo

24.4.2018 0 kommenttia
Teemu Karhu johtaa yritystään erityisellä ideologialla. Tärkeintä on kestävien työpaikkojen luominen sinne, missä niitä eniten kaivataan.

 

Parisenkymmentä IT-alan ammattilaista työllistävä ohjelmistotalo BearIT sai alkunsa, kun Teemu Karhu kyllästyi IT-alaa koettelevaan ulkoistamis- ja yt-politiikkaan. Hän ryhtyi palkkaamaan erityisesti keski-iän ylittäneitä työttömiä työnhakijoita.

– Halusin palkata osaajia, joilla on vahva kokemuspohja, ja samalla luoda työpaikkoja niille, jotka eivät yleensä ole kärkijoukoissa, kun rekrytointeja tehdään.

Uudet työntekijät tuovat monipuolista osaamista taloon ja avaavat näin mahdollisuuksia uusille aluevaltauksille. TAMKilaisia taloon on päätynyt jo kaksi: Service Designer Anne Tervakari ja koodari Kirsi Palm, jotka tulivat taloon ICT-osaaja terveydenhuollon digitalisaatiossa -työvoimakoulutukseen kuuluneen työharjoittelun kautta.

Kirsin valinta oli selvä, kun hän kertoi haastattelussa kehittäneensä TAMKin projektissa astmasovellusta. Vastaavantyyppinen kehitysajatus oli pyörinyt Karhun mielessä jo jonkin aikaa. Samasta TAMKin projektitiimistä löytyi myös Anne.

– Annen kohdalla tuli kiire napata hänet meille. Hänellä on arvokasta kokemusta hankevalmisteluista ja koulutuksesta, ja sitä meillä ei talossa vielä ollut, Karhu kertoo.

– Luulin jo, että joudan cv:ni ja ikäni kanssa työmarkkinoiden romukoppaan. Teemu kuitenkin yllättäen arvosti kaikkea sitä kokemusta, mitä arvelin hyödyttömäksi, Anne iloitsee.

Lue lisää TAMKin blogissa! >>

TEKSTI JA KUVA: HEINI PÄÄKKÖNEN

Kommentoi