Etusivu Nyt Ammattikorkeakoulu tukee maahanmuuttajaa

Ammattikorkeakoulu tukee maahanmuuttajaa

24.4.2018 0 kommenttia
TAMK on tehnyt lupauksen edistää ja tukea maahanmuuttajien osaamispääoman kasvua laaja-alaisesti arjessa ja työssä.

 

Kotouttamista edistetään hanketoiminnalla, jossa maahanmuuttajia koulutetaan ja valmennetaan ottaen huomioon alueen yritysten ja organisaatioiden tarpeet. TAMKin ammatillisessa opettajankoulutuksessa monikulttuurista ohjaajaosaamista kehitetään osana opettajaopintoja.

Osaaminen käyttöön: Talents of Immigrants to Activity

Talents of Immigrants to Activity eli TOITA-hankkeessa edistetään maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen jälkeistä työllistymistä ja kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Hanke palvelee myös toista tarkoitusta, työyhteisöjen monikulttuurisuutta Pirkanmaalla. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kansainvälistyä ja laajentua kansainvälisille markkinoille hyödyntämällä maahanmuuttajien ammatillista ja kulttuuriosaamista.

TOITA tarjoaa maahanmuuttajalle vientikoulutusta, työharjoittelua yrityksessä sekä ohjattua vientityötä. TAMK etsii työharjoittelupaikat ja vastaa ohjaus- ja valmennustyöstä. Tämä vaihe on huomattu erityisen tärkeäksi integroitumisen kannalta, tarvitaan myös rinnalla kulkemista.

 

TEKSTI JA KUVA: URSULA HELSKY-LEHTOLA

Kun kulttuurit kohtaavat, kohtaavat ihmiset.”

 

Monimuotoista tukea

TAMKissa edistetään maahanmuuttajien asioita myös kansainvälisen kaupan työvoimakoulutuksessa. Lisäksi TAMK on mukana monessa monikulttuurisuus- ja maahanmuuttajahankkeessa. Esimerkiksi MATEUS-hankkeessa tavoitteena on helpottaa maahanmuuttajien asioimista suomalaisissa terveyspalveluissa ja niiden asiakkaina ja auttaa heitä ymmärtämään suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä.

Lisätietoa TAMKin maahanmuuttajahankkeista löytyy TAMKin verkkosivuilta (Projektit): MaKoPo, KIITO, Tehostettu kotoutuminen, Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille, Urareitti ja AMAL – Ammatista toivoa.

 

Kommentoi