Etusivu Lyhyesti Aistikokemuksia vaikeavammaisille

Aistikokemuksia vaikeavammaisille

15.11.2017 0 kommenttia
Maastossa liikkuminen tarjoaa monipuolisia aistikokemuksia, mutta varsinkin vaikeavammaisten henkilöiden luontoon pääseminen on usein apuvälineistä kiinni.

 

Tulevat sosionomit ja fysioterapeutit saavat TAMKissa koulutusta toimintavälineiden käyttöön. Syksyllä 2017 näitä taitoja harjoiteltiin Kangasalan Pähkinäkallion toimintakeskuksen ja päiväkeskus Siniwillan ja Tupaswillan asukkaiden kanssa. Kaupin maastoon lähdettiin isolla porukalla. Pyörätuolit vaihtuivat toisenlaisiin kulkupeleihin, joiden avulla liikkuminen pururadalla ja metsäpoluilla sujui tukevasti ja turvallisesti. Retken päätteeksi halukkaat pääsivät vielä kokeilemaan Malikkeen polkupyöriä.

– Opiskelijoille harjoitus antoi varmuutta toimintavälineiden käyttöön ja asiakastyöhön, osallistujille ja avustajille retkipäivä oli todellinen elämys, kertoo sosiaalialan koulutuksen lehtori Hanna Korpikoski.

Yhteistyökumppanina toimintavälinekoulutuksessa on Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta (Matkalle, liikkeelle, keskelle elämää). Sen tavoitteena on tarjota erilaisia osallistumisen mahdollisuuksia vaikeavammaisille lapsille ja aikuisille.

 

 

TEKSTI: LEENA STENMAN
KUVA: HILLA KAILA

 

Kommentoi